De analysetool van fffact

fffeed: achtergronden en projecten

Met de fffact analysetool ontdek je de verborgen informatie in je data zodat je je doelstellingen kunt toetsen en bijstellen.

Visueel data leren kennen en presenteren

Datavisualisaties helpen beleidsmakers en analisten steeds vaker om effectief onderscheid te maken tussen standaard en afwijkende patronen in de data.

Met de fffact analysetool kan de data eenvoudig visueel bevraagd worden, om te leren waar verbetering of nader onderzoek nodig is. Door de toegankelijke manier van onderzoek leer je je eigen data kennen.

Is je onderzoek afgerond, of wil je tussenresultaten presenteren, kies dan voor een interactieve visuele vorm, zodat je je verhaal op een interactieve manier voor verschillende doelgroepen inzichtelijk maakt. fffact helpt je daarbij graag!

“Data visualization is key in gaining an understanding of large, complex data sets by exploiting the human visual system.”
University of Groningen (EuroVis 2016)

fffact analysetool: correlaties vinden in data

Data is overal, en wordt op grote schaal verzameld. Maar waarom eigenlijk? En verzamelen we niet te veel of juist te weinig? Pas als we weten wat de waarde van de data is, weten we goed wat er wel en niet bewaard en bewaakt moet worden. Elke dataverzameling heeft eigenschappen die bepalen welke combinatie van visualisaties het beste werkt om de correlaties en overige verborgen informatie te ontdekken. Zo kan een plattegrond helpen om geografische data inzichtelijk te maken en helpt een tijdlijn voor historische data. Maar niet zelden zet juist een onverwachte blik je op het juiste spoor.

Afwijkende patronen of waarden in de data zijn zichtbaar. Verder onderzoek, kan bijvoorbeeld door uitvergroten van de weergave, een andere tijdsinval kiezen of op een andere manier naar dezelfde data kijken.

De fffact analysetool is specifiek geschikt voor middelgrote historische datasets, denk aan:

 • meetwaarden in milieu of leefomgeving
 • gepubliceerde open data van overheidsinstellingen
 • economische of bedrijfsmatige kengetallen
 • statistische gegevens in de gezondheidszorg

Dit kun je verwachten van de fffact analysetool:

 • Visualiseer de data vanuit verschillende perspectieven
 • Combineer perspectieven en ontdek welke informatie verborgen zit in de data
 • Onderzoek verschillende scenario's door data aan te passen of toe te voegen
 • Toets hypotheses en leer wat de sleutelfactoren zijn om processen te optimaliseren
 • Gebruik standaard en maatwerk visualisaties met uitgebreide configuratiemogelijkheden
 • Koppel je eigen en/of externe (realtime) databronnen op een veilige manier
 • Werk samen op basis van een centrale dataset met verschillende visusalisaties

De researchtool in de praktijk zien?

Interesse in een demo? Of meer weten over de mogelijkheden van visualisatie van jouw (onderzoeks)data? De fffact analysetool is inmiddels zo ver ontwikkeld dat we pilots kunnen starten met partners die hun data ter beschikking stellen. Stuur ons een bericht als je meer wil weten.